Wednesday 21 September 2011

Έρχεται νέο άλμπουμ από τους Pearl Jam


Pearl Jam
Μιλώντας στο περιοδικό Rolling Stone ο μπασίστας των Pearl JamJeff Ament αποκάλυψε πως το συγκρότημα έχει ήδη ξεκινήσει ηχογραφήσεις για νέο άλμπουμ.
Παραγωγός θα είναι ο για χρόνια φίλος και συνεργάτης του συγκροτήματος Brendan O'Brien. Σύμφωνα με την ίδια συνέντευξη θα πρέπει να περιμένουμε το άλμπουμ την άνοιξη του 2012.
"Αποφασίσαμε να δουλέψουμε το νέο άλμπουμ στο Los Angeles και όχι στο Seattle όπως συνηθίζουμε. Μια αλλαγή θα μας κάνει καλό!" είπε ο Ament.
Το νέο άλμπουμ (δεν έχει ακόμη τίτλο) θα είναι το δέκατο του συγκροτήματος και έρχεται να διαδεχθεί το "Backspacer" του 2009. Σαν παραγωγός ή μηχανικός ήχου, ο Brendan O'Brienέχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Bob DylanAC/DCPearl JamRage Against The MachineStone Temple PilotsNeil YoungBruce Springsteen κ.α.

Οι R.E.M ανακοίνωσαν την διάλυση τους....



Ύστερα από 31 χρόνια κοινής δημιουργικής συνύπαρξης, οι R.E.M ανακοίνωσαν μέσα από το επίσημο site τους ότι δεν θα υφίστανται πλέον ως συγκρότημα.
Οι R.E.M ανακοίνωσαν την διάλυση τους....Ύστερα από 31 χρόνια κοινής δημιουργικής συνύπαρξης, οι R.E.M ανακοίνωσαν μέσα από το επίσημο site τους ότι δεν θα υφίστανται πλέον ως συγκρότημα.
Οι –λατρεμένοι από το ελληνικό κοινό- R.E.M σχηματίστηκαν το 1980 από τον Michael Stipe (φωνητικά), τον Mike Mills (μπάσο), τον Peter Buck (κιθάρα) και τον Bill Berry (drums) και έκτοτε, παρά την φυγή του Bill Berry το 1995 κυκλοφόρησαν θρυλικά  rock albums, πειραματιζόμενοι με ήχους που ξεκινούσαν από to alternative/college rock και έφταναν μέχρι την country/blues.
 Αγαπημένα μέχρι και σήμερα παραμένουν τα “Out Of Time”, “Automatic For The People”, “Monster” καθώς και οι κλασσικοί «ύμνοι» όπως το “The One I Love” και τα “Man On The Moon”, “Losing My Religion”, "Everybody Hurts".
Για το τέλος, σας παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από την ανακοίνωση του «αντίο» των R.E.M: «Στους fans και τους φίλους μας: Σαν R.E.M και σαν φίλοι και καλλιτέχνες  για μια ζωή, αποφασίσαμε να δώσουμε ένα τέλος στο συγκρότημα μας.  Αποχωρούμε με μεγάλη αίσθηση ευγνωμοσύνης και εκπλήρωσης του σκοπού μας, νοιώθοντας παράλληλα τεράστια έκπληξη για όσα κατορθώσαμε όλα αυτά τα χρόνια.»  Τέλος εποχής για τo σύγχρονο rock, μετά τους Oasis και οι R.E.M λένε αντίο…
(θυμάστε την τελευταία φορά που είδατε τους R.E.M στην Ελλάδα;) Aυτό ίσως κάτι σας θυμίζει