Wednesday 7 September 2011

Η PJ Harvey νικήτρια του Mercury Music Prize 2011

Χθες το βράδυ σε ειδική διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου Grosvenor στο Λονδίνο απονεμήθηκε το φετινό Mercury Prize. Μεγάλη νικήτρια - όπως όλοι "υποψιαζόμασταν" εδώ και καιρό - η PJ Harvey και το άλμπουμ της "Let England Shake".

Είναι η δεύτερη φορά που η Βρετανίδα τραγουδοποιός κερδίζει το βραβείο. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 υπό την σκιά των επιθέσεων στο World Trade Center στην Νέα Υόρκη η Harvey είχε αποσπάσει το πρώτο της Mercury, για το άλμπουμ "Stories from the City, Stories from the Sea".

Υποψήφιοι για το Mercury Music Prize 2011 ήταν:

Anna Calvi - Anna Calvi
Adele - 21
Katy B - On A Mission
Metronomy - The English Riviera
Everything Everything - Man Alive
King Creosote & Jon Hopkins - Diamond Mine
Tinie Tempah - Disc-Overy
James Blake - James Blake
PJ Harvey - Let England Shake
Ghostpoet - Peanut Butter Blues & Melancholy Jam
Elbow - Build A Rocket Boys!
Gwilym Simcock - Good Days at Schloss Elmau

To Mercury Music Prize είναι το βραβείο που καθιερώθηκε από την British Phonographic Industry σε συνεργασία με τους Βρετανούς διανομείς ήχου (British Association of Record Dealers) το 1992 σαν εναλλακτική πρόταση, απέναντι στα Brit Awards. Αρχικά ο μεγάλος σπόνσορας του βραβείου ήταν η Mercury Communications από όπου και πήρε το όνομα του. Απο τότε έχουν αλλάξει αρκετοί χορηγοί, Technics, Panasonic, Nationwide Building Society, Barclaycard. Το όνομα όμως παρέμεινε το ίδιο.

Το βραβείο κερδίζει κάθε χρόνο το "καλύτερο" Βρετανικό άλμπουμ και η επιλογή των υποψηφίων γίνεται από μια ομάδα μουσικών, στελεχών της μουσικής βιομηχανίας, δημοσιογράφων από την Αγγλία και Ιρλανδία.


No comments:

Post a Comment